21. november 2006
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Edukaim arvutifirma Kulbert suurendas kasumit 220%

Eesti edukaim arvutifirma on AS Kulbert, selgus tänases Äripäeva IT-ajakirjas Tehnotrend avaldatud arvutifirmade TOPist.

Kulberti juht ja ainuomanik Ivar Kalma põhjendas võitu firma senise kontori müügiga eelmisel aastal, mistõttu saavutati ka suur kasum. Seni parim tulemus Eesti arvutifirmade TOPis pärines Kulbertil 2000. aastast, mil oldi kümnendad.

Kulberti mullune käive oli 70,8 mln kr ja kasum 7,2 mln kr. Üle-eelmise aastaga võrreldes kasvas firma käive 75 protsenti ja kasum 220 protsenti. Selleks aastaks ennustab Kulbert käibe langemist 60 miljonile kroonile ja kasumi vähenemist ligi poole võrra.

Teise koha saavutas Äripäeva arvutifirmade TOPis telekomi-, pangandus- ja kaubandussektorile IT-lahendusi tootev AS Proekspert. Firmat juhib Ove Tüksammel, kes on ka kümne protsendi aktsiate omanik. Enam kui pool aktsiatest kuulub taanlastele.

Kolmandaks tuli kontoritehnika müügi ja hooldusega tegelev Narva firma AS Argo Electronics. Suure osa ettevõtte käibest andis mullu kontoritoodete eksport. Argo Electronics kuulub võrdsetes osades Oleg Fjodorovile ja Andrei Rabtsevitsile.

Arvutifirmade TOPis seati ettevõtted pingeritta kuue näitaja põhjal. Arvutamise aluseks võttis Äripäev firma 2005. aasta käibe, käibe kasvu võrreldes 2004. aastaga, 2005. aasta kasumi majandustegevusest, kasumi kasvu võrreldes 2004. aastaga, rentaabluse aastal 2005 ja omakapitali tootlikkuse aastal 2005.

Autor: ituudised.ee - Äripäeva IKT uudiste teemaveeb

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755