Tapatalgud peopesal

Google Earth aitab heita pilku selle
sajandi esimesele genotsiidile.

Alates 2003. aastast on Lääne-Sudaani Darfuri piirkonnas tapetud erinevail andmeil 200 000 kuni 400 000 inimest, kodutuks jäänuid on üle 2 miljoni. Nüüd on ka sinul võimalik heita pilk Sudaani valitsuse vaikival heakskiidul läbiviidavale genotsiidile.

Google Earth on koostöös Holocaust Memorial Museum'iga loonud oma kaardirakenduse sisse kaardikihi nimega Crisis in Darfur (kriis Darfuris). Kaardikihil on märgitud hävitatud külade ja põgenikelaagrite asukohad. Mitmed külad on nähtavad piisavalt hea resolutsiooniga, et hinnata hävitatud hoonete arvu. Paljude külade puhul on hävitustöö olnud täielik.

"Me usume, et tehnoloogia võib olla katalüsaatoriks inimeste harimisel ja tegutsemisele õhutamisel. Google Earth aitab katastroofi ulatust visualiseerida, et veenda meid tegema jõupingutusi sellisele tegevusele piiri panemisel," ütles Google'i asepresident Elliott Schrage.

"Selle genotsiidi suhtes valitseb maailmas kohutav ükskõiksus. Me loodame, et koostöös Google'iga suudame me tõmmata probleemile enam tähelepanu ning muuta maailmale keerulisemaks nende inimeste ignoreerimise, kes meie abi väga vajavad," kommenteeris holokaustimuuseumi direktor Sara Bloomfield.

Google Earth on tasuta kaardirakendus, mis kuvab virtuaalsel gloobusel erineva resolutsiooniga satelliit- ja aerofotosid. Programmi on alla laaditud ligi 200 miljonit korda. Peale kaardirakenduse pakub Google Earth ka mitmeid lisateenuseid. Näiteks on koostöös Wikipediaga loodud Placeopedia, mis ühendab endas kaardile kantud asulaid ja nende kohta kirjutatud Wikipedia artikleid. Vaata lisaks Google Earth'i kodulehte.

Loe ka teisi Novaatori uudiseid.

Osale arutelus

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi ITuudiseid sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Valdkonna töökuulutused

OG ELEKTRA AS otsib IT KASUTAJATOE KONSULTANTI

OG Elektra AS

29. detsember 2018

Arvamused

Teabevara