Kaks eestlannat said Euroopa Liidu naisleiutajate ja innovaatorite auhinna

Euroopa Liidu Naisleiutajate ja
Innovaatorite Võrgustik (EUWIIN) auhindas eile Berliinis toimunud Ülemaailmsel
Naiste Tippkohtumisel oma nutikaid naisi, kes oma leiutistega on suutnud elu
paremaks muuta.

Eestlannadest väärisid auhinda ehtekunstnik Kärt Summatavet ning Dr. Hellus-tootesarja looja Marika Mikelsaar. Euroopa Liidu Naisleiutajate ja Innovaatorite Võrgustik EUWIIN (European Union Women Inventors and Innovators Network) kuulutati avatuks Euroopa Parlamendis 6. veebruaril, 2007. EUWIINi auhinnale esitati pea kõigist Euroopa Liidu riikidest üle 200 nominendi, kelle hulgast rahvusvaheline þürii valis välja 35 naist.

Peaauhinna pälvis soomlanna Aino Heikkinen, kes leiutas TEXCEMi ehk betoonitugevdusaineks kasutatava mikrotsemendi, mida toodetakse keemilist kiudu sisaldavatest tekstiilijääkidest. TEXCEMi kasutatakse näiteks majade ehitamisel arengumaades või katastroofipiirkondades - materjal on odav ja kiiresti kasutatav.

Osale arutelus

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi ITuudiseid sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Valdkonna töökuulutused

Derivco is looking for a TECHNICAL PRODUCT MANAGER

Derivco Estonia OÜ

04. mai 2018

Derivco is looking for a RELEASE ENGINEER

Derivco Estonia OÜ

24. mai 2018

Teabevara