Kaks eestlannat said Euroopa Liidu naisleiutajate ja innovaatorite auhinna

Euroopa Liidu Naisleiutajate ja
Innovaatorite Võrgustik (EUWIIN) auhindas eile Berliinis toimunud Ülemaailmsel
Naiste Tippkohtumisel oma nutikaid naisi, kes oma leiutistega on suutnud elu
paremaks muuta.

Eestlannadest väärisid auhinda ehtekunstnik Kärt Summatavet ning Dr. Hellus-tootesarja looja Marika Mikelsaar. Euroopa Liidu Naisleiutajate ja Innovaatorite Võrgustik EUWIIN (European Union Women Inventors and Innovators Network) kuulutati avatuks Euroopa Parlamendis 6. veebruaril, 2007. EUWIINi auhinnale esitati pea kõigist Euroopa Liidu riikidest üle 200 nominendi, kelle hulgast rahvusvaheline žürii valis välja 35 naist.

Peaauhinna pälvis soomlanna Aino Heikkinen, kes leiutas TEXCEMi ehk betoonitugevdusaineks kasutatava mikrotsemendi, mida toodetakse keemilist kiudu sisaldavatest tekstiilijääkidest. TEXCEMi kasutatakse näiteks majade ehitamisel arengumaades või katastroofipiirkondades - materjal on odav ja kiiresti kasutatav.

Osale arutelus

Toetajad

Jälgi ITuudiseid sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Valdkonna töökuulutused

Tallink is looking for a SENIOR DEVELOPER

Tallink Grupp AS

31. oktoober 2017

ERPLY otsib SÜSTEEMIADMINISTRAATORIT

Majandustarkvara OÜ

01. november 2017

Derivco is looking for a SENIOR JAVASCRIPT DEVELOPER

Derivco Estonia OÜ

22. oktoober 2017

Arvamused

Teabevara