Mobiilimasti halb mõju tuleb inimese enda peast

Suurbritannias tehtud põhjalik uuring viis
järeldusele, et mobiilimaste ei saa süüdistada kellegi peavalu, iivelduse või
väsimuse põhjustamises, vaid need nähud on seletatavad
inimpsühholoogiaga.

Katsetel ei suutnud varem tervisehäireid kaevanud inimesed eristada, kas mast parasjagu töötab või mitte. Asutuse Environmental Health Perspectives uuring tõdes, et inimesed kannatasid siiski tegelike vaevuste käes, kirjutas BBC.

Paljud maste süüdistanud katseisikud teatasid suuremast ebamugavustundest siis, kui nad arvasid signaali mastis olevat sisse lülitatud. "Uskumine on väga võimas asi," ütles kolmeaastast uuringut juhtinud Essexi ülikooli professor Elaine Fox, "kui arvad midagi endale kahju tegevat, siis teebki."

Uuringut rahastasid nii mobiilsidetööstus kui valitsus. Testgrupis oli 44 varem mastide tervisemõju üle kaevanud inimest ja kontrollgrupis 114 selliste kaebusteta inimest. Uuringul kasutati nii GSM kui UMTS (3G) sidet.

Teised teadlased on katse tulemustega nõustunud. Dr. James Rubin Londoni King`s College`ist ütles, et need on kooskõlas varasemate katsetulemustega. Mõned kampaaniagrupid on siin jäänud eriarvamusele.

Osale arutelus

Toetajad

Jälgi ITuudiseid sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Valdkonna töökuulutused

Derivco is looking for a SENIOR JAVASCRIPT DEVELOPER

Derivco Estonia OÜ

22. oktoober 2017

Tallinna Linnakantselei otsib INFOSÜSTEEMIDE ANALÜÜTIKUT

Tallinna Linnakantselei

01. november 2017

Tallink is looking for a SENIOR DEVELOPER

Tallink Grupp AS

31. oktoober 2017

Arvamused

Teabevara