IT-spetsialist: tasuta internetipaketid tekivad siis, kui tasuline turg on täis

Norby Telekomi juhi Oleg Švaikovski sõnul
hakkavad interneti teenusepakkujad tasuta pakette pakkuma siis, kui tasuliste
teenuspakettide turg on täis.

"Ma ei usu sellesse, et keegi hakkab Eestis ehitama spetsiaalselt tasuta internetileviala. Aga ma usun, et mõne aja pärast interneti teenusepakkujad teevad sellised internetipaketid, mille maksavad kinni mitte tarbijad, vaid sisuteenusepakkujad," ütles Švaikovski aripaev.ee online-intervjuul lugeja küsimusele vastates.

"Näiteks üks ärimudel võib olla see, kus sisuteenusepakkujad maksavad operaatoritele, et nende sisuteenus võrgus töötaks. Sellise mudeli raames maksaks Skype operaatorile, et operaatori võrgus Skype'i teenus toimiks," tõi ta näite.

Teise võimaliku mudelina tõi Švaikovski välja selle, et interneti eest maksavad teenusepakkujale reklaamiandjad. "Näiteks, enne aripaev.ee lehele jõudmist pead sa läbi vaatama mitu reklaamlehekülge," märkis ta.

Osale arutelus

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi ITuudiseid sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Valdkonna töökuulutused

OG ELEKTRA AS otsib IT KASUTAJATOE KONSULTANTI

OG Elektra AS

29. detsember 2018

Arvamused

Teabevara