Teismeline varastas virtuaalset mööblit

Hollandi teismeline arreteeriti virtuaalse
mööbli varastamise eest 3D suhtlusportaali Habbo Hotel teiste kasutajate
„tubadest”.

17-aastast poissi süüdistatakse üle 60 000 krooni väärtuses päris raha eest ostetud virtuaalse mööbli varastamises. Politsei kuulab üle ka viit 15-aastast poissi, keda sarnases kuriteos kahtlustatakse. Kahtlusalused paigutasid varastatud mööbli ümber oma Habbo hotelli tubadesse, kirjutas BBC.

Habbo hotelli juhtiva firma Sulake pressiesindaja selgitas: „Süüdistatavad meelitasid oma ohvreid paljastama oma Habbo paroole, luues võltse Habbo lehekülgi. Nagu paljudes teisteski virtuaalmaailmades on inimeste isiklikud andmed, muuhulgas ka kasutajanimed, kurjategijate sihtmärgiks. See on aga esimene kord, kui politsei on asjasse sekkuma pidanud.”

Habbo kasutajad saavad luua enda tegelaskujusid, kaunistada oma tube ning mängida erinevaid mänge, makstes Habbo krediidiga, mille peab ostma päris raha eest.

"Tegemist on vargusega, sest mööbli eest on makstud päris rahaga. Habbos saab varastada aga vaid siis, kui tead kasutajate paroole, logid nende nime alt sisse ja paigutad mööbli ümber. Sekkusime asjasse, sest tekkis järjest uusi võlts-Habbo lehekülgi. Inimesed võivad nendesse eksikombel sisse logida ning nii oma isiklikud andmed kurjategijatele paljastada,” selgitasid firma esindajad.

Habbo hotellis mängivad iga kuu kuus miljonit inimest rohkem kui kolmekümnest erinevast riigist.

Virtuaalne vargus on virtuaalmaailmades üks kasvavaid probleeme. 2005. aastal tappis üks Hiina poiss teise tüli tõttu arvutimängus. Shanghailane Qiu Chengwei tappis teise mängija Zhu Caoyuani, kui avastas, et viimane oli maha müünud talle laenatud „lohemõõga”.

Osale arutelus

Toetajad

Jälgi ITuudiseid sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Valdkonna töökuulutused

Derivco is looking for a SENIOR JAVASCRIPT DEVELOPER

Derivco Estonia OÜ

22. oktoober 2017

ERPLY otsib SÜSTEEMIADMINISTRAATORIT

Majandustarkvara OÜ

01. november 2017

Tallink is looking for a SENIOR DEVELOPER

Tallink Grupp AS

31. oktoober 2017

Arvamused

Teabevara