Iirimaa ja Inglismaa on Balti riikide tööotsijatega üleujutatud

Iiri tööturg on kasvanud viimase paari
aasta jooksul 3,2 %, peaaegu 2,25 miljoni inimeseni ning enamus töökohti
täidavad Ida-Euroopa immigrandid, kirjutas forbes.com.

Iirimaa ja Inglismaa on peamiselt Poola Eesti, Läti ja Leedu tööotsijatega üle ujutatud, 2004. aasta EL-i laienemise tõttu idasuunas. Mõlemad rahvused on kasvanud kiiresti poolakate arvelt, kes ehitavad nende teid, parandavad nende autosid ja valavad neile õlut.
Rootsi, nagu Inglismaa ja Iirimaa, avas oma tööturu EL-iga liitudes, kuid on kogenud palju väiksemat immigratsiooni, samas kui teised EL liikmed on kas tõkestanud uusi tulijaid või on tõstnud piiranguid aeglasemalt.
Iirimaa kvartali tööjõu aruanne ütleb, et 2006. aasta septembrist kuni 2007. aasta augustini on riigi majandus saavutanud 67 600 töökohta lisaks. Välismaalased, kellest 83% on tulnud uutest EL ida riikidest, täitsid 48 400 ametikohta ehk 71,4 protsent. Tööjõu aruanne ütleb, et 12 protsenti töökohtadest Iirimaal kuuluvad immigrantidele, sh on 30 protsenti hotelli ja restorani töölistest ning 14 protsenti töökohti hõlmab ehitus ja tootmine.

Osale arutelus

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi ITuudiseid sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Valdkonna töökuulutused

OG ELEKTRA AS otsib IT KASUTAJATOE KONSULTANTI

OG Elektra AS

29. detsember 2018

Arvamused

Teabevara