Starman: failide kontrollimine peab olema autorikaitse töö

Starmani kommunikatsioonijuht Timo
Hartikainen ütles, et nad pole lõpetanud koostööd Eesti autoriõiguste kaitse
organisatsiooniga, küll aga on keeldunud kontrollimata failide
kustutamisest.

„Starman ei ole lõpetanud koostööd Eesti autoriõiguste kaitse organisatsiooniga, vaid järgime täpselt koostöölepingut ning kustutame FTP-serverist autoriõiguste kaitse organisatsiooni poolt kontrollitud ja piraatkoopiateks tunnistatud failid,“ rääkis Hartikainen.

„Küll aga oleme keeldunud kontrollimata failide kustutamisest, kuna ilmnesid juhtumid, kus kustutasime Eesti autoriõiguste kaitse organisatsiooni nõudmisel ekslikult kliendi faili, kus polnud piraatsisu,“ tõdes ta.

Kommunikatsioonijuht ütles, et failide kontrollimine ja piraatkoopiateks tunnistamine peab olema autoriõiguste kaitse organisatsiooni kui antud valdkonna eksperdi, mitte aga internetiteenuse pakkuja töö.

„Autoriõiguste kaitse organisatsiooni tegevus autoriõiguste kaitsmisel on olnud tendentslik ning nad ei ole kohelnud kõiki teenusepakkujaid võrdselt. Näiteks on see organisatsioon olnud täiesti teovõimetu piraatluse vastu võitlemisel konkureeriva teenusepakkuja STV serverites,“ rääkis Hartikainen.

Täna teatasid Eesti autoriõiguste kaitse organisatsioon ja Business Software Alliance, et internetiteenust pakkuvate telekommunikatsioonifirmade STV ja Starmani klientidele pakutavates failivahetusserverites levib suurel hulgal tarkvara, muusika ja filmide piraatkoopiaid

Osale arutelus

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi ITuudiseid sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Valdkonna töökuulutused

OG ELEKTRA AS otsib IT KASUTAJATOE KONSULTANTI

OG Elektra AS

29. detsember 2018

Arvamused

Teabevara