iPhone on võtnud Nokialt nutitelefonide turuosa

Maailma suurim mobiiltelefonide tootja
Nokia on kaotanud nutitelefonde turuosa Kanada firma Research in Motion
toodetavale BlackBerryle ning iPhone’ile, kirjutab Bloomberg.

Analüüsikeskuse Canalys eile avalikustatud uuringu kohaselt kahanes Nokia turuosa neljandas kvartalis nn nutitelefonide turul 52,9 protsendini võrrelduna 53,8 protsendiga aasta varem. Research in Motion (MIT) suurendas turuosa 11,4 protsendini ning aasta keskel turule tulnud Apple krabas endale koguni 6,5 protsenti segmendist.

Kokku kasvas nutitelefonide turustamine möödunud aastal 72 protsendi võrra 35,5 telefonile, Põhja-Ameerikas kasvas turg koguni kolmekordseks. Apple’i uudiseid ja kuulujutte vahendavas portaalis AppleInsider on kirjas, et USAs on Apple’i turuosa koguni 28 protsenti, jäädes maha ainult RIMist.

Nokia teatas jaanuaris, et suurendas ettevõte turuosa mobiiltelefonide turul, ületades neljandas kvartalis juba ammu püstitatud eesmärgi, mis on 40 protsenti. Iga kümnes müüdud telefonist on nn nutitelefon.

Osale arutelus

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi ITuudiseid sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Valdkonna töökuulutused

Derivco is looking for a TECHNICAL WRITER

Derivco Estonia OÜ

15. detsember 2017

ADM Interactive otsib PHP VANEMARENDAJAT

M-Partner HR OÜ

22. detsember 2017

Arvamused

Teabevara