Kui surra ei taha, maksa 152 000 krooni!

Eestis on hakanud levima ingliskeelsed e-kirjad, kus väidetav palgamõrtsukas küsib oma töö tegemata jätmise ja mõrva tellija avalikustamise eest 15 000 dollarit ehk ligi 152 000 krooni.

Olga Carlberg sai mõni päev tagasi meili, milles keegi Rasheed Al´Hassan teatab ilusaid inglisekeelseid viisakusavaldusi kasutades, et ta on Olgat tapma palgatud mõrtsukas. Töö selles suunas juba käib ja kui Olga soovib ellu jääda ning ühtlasi teada saada, kes tema surma soovib, peab ta meilile vastama ja olema valmis 15 000 dollari maksmiseks. Kui sihtmärk ei vasta, lubab Rasheed tellitud töö lõpuni viia. Loomulikult lõppeb kiri hoiatusega mitte pöörduda politsei poole. Olga ei võtnud meili tõsiselt, kuid teavitas asjast siiski politseid, vahendas etv24.

"Ma mõtlesin, et keegi teeb nalja. Minu südametunnistus on puhas, mina pole kellelegi midagi halba teinud, et keegi nii suurt raha minu eest maksaks. Rääkisin mehele ja mees soovitas, et anna teada politseile," ütles Carlberg.

Politseiameti kriminaalosakonna juhataja Krista Aas kinnitab, et Carlberg talitas täiesti õigesti, sest erinevalt tavapärasest rämpspostist, kus palutakse pangaparoole, et kanda üle suurem summa raha Nigeeria pangast või suur internetilotovõit, on antud juhul tegemist tapmisähvardusega.

Politsei soovitab sellise ilmselgelt rämpsposti tunnustega tapmisähvarduse puhul säilitada külma närvi, kuid siiski mõelda, kas on kedagi, kes võiks meili saajale halba soovida. Olga avalduse puhul kaalub politsei hetkel, kas alustada uurimist või mitte.

Osale arutelus

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi ITuudiseid sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Valdkonna töökuulutused

OG ELEKTRA AS otsib IT KASUTAJATOE KONSULTANTI

OG Elektra AS

29. detsember 2018

Arvamused

Teabevara