Tele2 miljarditehing belglastega

Tele2 müüs oma tegevused Luksemburgis ja
Liechtensteinis maha Belgia telekomifirmale Belgacom.

Belgacom maksab Põhjamaade konkurendile tehingu eest rahas umbes 2 miljardit Rootsi krooni (3,4 miljardit Eesti krooni). Tele2 jaoks tähendab müük ca 1 miljardi Rootsi kroonist (u 1,7 miljardi Eesti kroonist) kasumit, kirjutas di.se.

2008. aasta märtsi lõpuks oli Tele2-l Luksemburgis ja Liechtesteinis kokku umbes 238 000 mobiiliklienti, 10 000 lairibaühenduse ja 26 000 tavatelefoni klienti.

„Tele2 on nii Luksemburgis kui ka Liechtensteinis pikka aega edukalt infrastruktuuril põhinevatele tegevustele keskendunud. Vaatamata sellele oleme me olulise sammuna oma fokuseerimisprotsessis otsustanud tegevused maha müüa, kuna pakutud hind oli ahvatlev,“ ütles Tele2 juht Lars-Johan Jarnheimer.

Tele2 Luxemburg ja Tele2 Liechtenstein andsid möödunud aastal kontserni 935 miljoni Rootsi kroonise käibe, käesoleva aasta esimeses kvartalis oli käive 223 miljonit Rootsi krooni. 2007. aasta kulumieelne kasum oli 271 miljonit Rootsi krooni, 2008. aasta I kvartalis aga 57 miljonit.

Tehing lõpetatakse pärast selle heakskiidu saamist konkurentsiametitelt.

Osale arutelus

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi ITuudiseid sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Valdkonna töökuulutused

OG ELEKTRA AS otsib IT KASUTAJATOE KONSULTANTI

OG Elektra AS

29. detsember 2018

Arvamused

Teabevara