2. juuli 2008
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Väikearendaja nõuab Google’ilt miljardit dollarit

Väike tarkvaraarendaja Limit None kaebas Google’i kohtusse, väites, et USA otsingumootor on kopeerinud nende kontseptsiooni.

Valurahaks nõuab viie töötajaga ettevõte miljardit dollarit ehk umbes 10 miljardit krooni, vahendas di.se IT-portaali Vnunet uudist.

Hagi põhineb faktil, et otsingumootor kasutas alguses Limit None’i tarkvara ja tegi ettevõttega koostööd. Seetõttu oli Google’i kasutajatel võimalik oma meilid ja kalendrid suunata selle meiliteenusele Gmail. Mõne aja pärast asendas Google aga Limit None’i programmi oma tarkvaraga, mis on hageja omaga ülisarnane.

Limit None’i hinnangul on see programm välja töötatud väikearendaja koodile tuginedes, mistõttu on Google rikkunud ettevõtetevahelist lepingut. Kuna teenust on pärast koostöö lõppemist nautinud 50 miljonit kasutajad, siis leiab Limit None, et ettevõttele on tehtud suurt majanduslikku kahju, mille eest on vääriline tasu miljard dollarit.

Autor: ituudised.ee - Äripäeva IKT uudiste teemaveeb

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755