Steve Jobsi tervis kukutab Apple’i hinda

Närvilised investorid müüsid eile hoogsalt
Apple’i aktsiaid, muretsedes kasumihoiatuse ja tehnoloogiafirma looja Steve
Jobsi tervise pärast.

Apple’i kvartalikasum kasvas 31%, ulatudes 1,07 miljardi dollarini, kuna kliendid ostsid Maci arvuteid, iPode ja iPhone’e enam kui varem. Samas aga andis firma hoiatuse, öeldes, et aasta lõpu tulemused ei pruugi nii head tulla, ning vihjas ettevaatlikult Jobsi ümber kerkinud kahtlustele, kirjutas The Guardian Unlimited.

Kui Apple’i finantsjuhilt Peter Oppenheimerilt eile õhtul küsiti, kuidas Jobsiga lood on, vastas mees: „Steve armastab Apple’it. Ta teeb Apple’i juhatuses rõõmuga tegevjuhi tööd ega kavatse Apple’ist lahkuda. Steve’i tervis on tema eraasi.“

Mitteametlikul kauplemisel pärast börsipäeva sulgemist kukkus Apple’i aktsia hind 11% 148 dollarini.

53aastat Steve Jobsi peetakse firma edasiviivaks jõuks, kelle abil firma pidevalt innovaatiliste lahendustega välja tuleb. Viis aastat tagasi diagnoositi tal kõhunäärmevähk, kuid mees sai haigusest jagu.

Kui möödunud kuul selgus, et Jobs on kaalus palju kaotanud, selgitati, et firma juht võttis antibiootikume ühest pisikesest hädast lahtisaamiseks.

Investorite seas aga levivad muremõtted, kuna ei ole selge, kes võiks Apple’i juhtimise pärast Jobsi lahkumist üle võtta.

Osale arutelus

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi ITuudiseid sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Valdkonna töökuulutused

Arvamused

Teabevara