Uued monitorid töötavad ooterežiimis elektrit kulutamata

Saksa-Jaapani IT-ettevõte Fujitsu Siemens
Computers tõi turule uued keskkonnasäästlikud monitorid, mis ooterežiimis
sootuks ilma elektrita hakkama saavad, teatas ettevõte.

Fujitsu Siemens Computersi müügijuhi Antti Vari sõnul on eeltellimusi tehtud juba tuhandetele monitoridele üle kogu Euroopa, Lähis-ida ja Aafrika regiooni ning alanud on ka plaanijärgne esimeste nullvatiste monitoride müük. „Uute monitoride nullvatine energiasäästutehnoloogia tähendab seda, et need ei tarbi ooterežiimis energiat. See on esmakordne, sest senimaani on monitorid kasutanud keskmiselt üks kuni kuus vatti ning seda ka ooterežiimis,“ selgitas Vari.

Monitori toitesüsteemi on sisse ehitatud arvuti juhitav lülituselement, mis tähendab, et säästurežiim on uutel monitoridel vaikimisi juba sisse lülitatud. „Kui monitor läheb üle ooterežiimile, katkestab süsteem ekraani toite täielikult. Hiljem, kui arvuti saadab monitorile sisendsignaali, taastab väike elektriline impulss toite,“ kommenteeris Vari, lisades, et funktsioon toimib nii analoog- kui ka digitaalsete monitoriväljundsignaalidega.

Osale arutelus

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi ITuudiseid sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Valdkonna töökuulutused

OG ELEKTRA AS otsib IT KASUTAJATOE KONSULTANTI

OG Elektra AS

29. detsember 2018

Arvamused

Teabevara