Kern: palga vähendamine oleks väga ekstreemne

AS Starmani juht Peeter Kern ütles, et
töötajate palga vähendamine on väga äärmuslik signaal ning tänases
majandussituatsioonis ei näe ta nii ekstreemsete lähenemiste järgi vajadust.

"Mul on tunne, et see baaslähenemine ei tööta niipidi. Arvan, et palga vähendamine on väga äärmuslik signaal ja usun, et see on vajalik väga äärmuslikes ja ekstreemsetes juhtudes," märkis Kern.

"Tänases majandussituatsioonis, kus inflatsioon on jätkuvalt kõrge ja palgad tõusevad ikka vaikselt edasi, küll aeglasemalt kui varem, siis ma ei näe valdavas enamikes ettevõtetes selliste ekstreemsete lähenemiste järgi vajadust. Kaasa arvatud Starmanis," rääkis ta.

Kern siiski ei välista palga langetamise võimalust. "Arvan, et kui ettevõte oleks väga hädas, ei saa välistada kõikvõimalikke lahendusi, aga konkreetselt meie puhul me sellest kindlasti ei räägi. Ja arvan ka, et üldiselt oleks see väga-väga viimane väljapääs. Ma ei soovitaks seda kellelegi," lisas Kern.

Kerni arvates on töötajad oma õigustest informeeritud, et põhipalka ei või seaduse järgi vähendada ning need ajad on minevik, kui tööandja sai töötaja nurka suruda. "Elu on näidanud, et inimesed on vägagi kursis tööseadusandlusega," ütles ta.

Osale arutelus

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi ITuudiseid sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Valdkonna töökuulutused

Arvamused

Teabevara