Kuidas ThinkPad endale nime sai

ThinkPad on populaarne sülearvutite
kaubamärk, mille algselt töötas välja IBM, kuid mis 2005. aastal müüdi Lenovole.
IBM-il oli kombeks oma tooteid tähistada numbritega. Kust tuli siis nimi
ThinkPad?

Enne 1992. aastat kandsid kõik IBM-i tooted vaid numbreid. Uue sülearvuti välja töötanud IBM-i töörühm tahtis uuele tootele panna aga nime – ThinkPad. See tekitas ettevõtte sees palju paksu verd, kuna traditsioonidest loobuda polnud lihtne. Nime vastased tõid välja erinevaid argumente. Kuidas saaks üks IBM-i toode olla ilma numbrita? Ning kuidas nime ThinkPad üldse teistesse keeltesse tõlkida?

Lõpuks jäädi pidama siiski ThinkPadi juurde ning toode osutus väga populaarseks. Ilmselt aitas sellele kaasa ka originaalne ja meeldejääv nimi, mis tekitas tarbijates suuremat huvi kui mittemidagiütlev numbrikombinatsioon.

Nimi ThinkPad tuleneb aga ingliskeelsest sõnast notepad, mis tähendab märkmikku. Kõigile IBM-i töötajatele anti tol ajal nahkkaantega märkmikud, mille kaanele oli kirjutatud ettevõtte hüüdlause „think” ehk „mõtle”. Töötajad hakkasid neid märkmikke nimetama Thinkpad-ideks ning kandsid sama nime üle ka uuele arvutile.

Osale arutelus

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi ITuudiseid sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Valdkonna töökuulutused

Arvamused

Teabevara