13. jaanuar 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Vapper: euroraha eest infosüsteeme moderniseerima

Kas Eestil miljard kroonise euroraha eest infosüsteemide arendamist vaja läheb, seda Reaalsüsteemid AS suuromanik Tiit Vapper ei usu, kuid kindlasti kuluks see ära juba olemasolevate süsteemide moderniseerimisse.

"Üks koht, kuhu miljard euroraha kindlasti ära kuluks, on juba olemasolevate süsteemide moderniseerimisse," möönis Vapper. Ta lisas, kui jagada see summa ära viie aasta peale, siis polegi seda nii palju kokku.

„Ma ei ole kuulnud küll midagi, mida Eesti infosüsteemide puhul nii suuremahuliselt teostada oleks vaja, see on hämmastav,“ ütles Vapper, kelle sõnul mingit praktilist ja paratamatut vajadust küll ei paista.

Samuti leidis Vapper, et kuna raha on planeeritud kasutamiseks kuni 2013. aastani, siis tegelikult väga suure summaga tegemist ei ole.

Tema sõnul on Eestis mitmeid selliseid it-projekte ja suuremaid süsteeme, mida on loodud korduvalt ja millel tulemust ei ole ehk siis on ära raisatud see raha. „Sellise stiili puhul võib see raha olla suvaliselt suur, et seda ära kulutada,“ lisas Reaalsüsteemide suuromanik. „Aga et mingi konkreetne Eesti riigile ja rahavale vajalik infosüsteem kuskil tekiks, siis ma ei oska seda funktsiooni näha.“

Autor: ituudised.ee - Äripäeva IKT uudiste teemaveeb

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755