IBM edastas uskumatu sõnumi

Maailma suurim arvutiteenuste pakkuja IBM
teatas eile nii vägevatest 2009. aasta prognoosidest, et Wall Streeti
analüütikud esialgu neid ei uskunud, teatas uudisteagentuur AP.

„Kui aus olla, ei uskunud ma, et nad võivad teha midagi taolist,“ kinnitas uudisteagentuurile investeerimispanga Canaccord Adams analüütik Peter Misek. „ Neil on läinud väga hästi – väga, väga, väga hästi,“ ei jätnud analüütik üllatust varjamata.

Tehnoloogiakontsern teatas 2009. aasta oodatavaks kasumiks 9,20 dollarit aktsia kohta, mis oli tervelt 45 USA sendi võrra rohkem kui analüütikute keskmine ootus. Ettevõtte prognoos on äärmiselt positiivne. See peegeldab usku, et ettevõte suudab finantskriisist edukalt välja keerutada, keskendudes suure kasumimarginaaliga teenuste ning tarkvara pakkumisele ning samal ajal kahandada kulusid, kirjutab uudisteagentuur.

Ka IBMi eelmise kvartali tulemused olid suurepärased. Kontserni kasum oli 4,4 miljardit dollarit ehk 3,28 dollarit aktsia võrrelduna 3,95 miljardi dollari ning 2,80 dollariga aasta tagasi. Analüütikud ootasid kasumiks 3,03 dollarit aktsia kohta.

IBMi käive kahanes kuue protsendi võrra 27 miljardile dollarile, brutokasumi marginaal kasvas 47,9 protsendile, mis oli kolme protsendipunkti võrreldes aastataguse perioodiga.

IBMi aktsia hind kerkis eile järelkauplemisel 4,05 protsenti (IBM teatas tulemustest pärast ametliku kauplemisaja lõppu).

Osale arutelus

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi ITuudiseid sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Valdkonna töökuulutused

OG ELEKTRA AS otsib IT KASUTAJATOE KONSULTANTI

OG Elektra AS

29. detsember 2018

Arvamused

Teabevara