Uuring: digitelevisioon küünib 182 000 pereni

Tänavu esimese kolme kuuga jõudis
digitelevisiooni vaatavate perede arv 182 000-ni, kasvade kvartali jooksul 35
000 kodu võrra.

45 000 digikodu vaatas tänavu esimeses kvartalis digilevi ehk õhu kaudu levivat digitaaltelevisiooni. Neist ligi 25% olid tasuta digilevi kliendid. Ülejäänud digikodud jagunevad kaabelvõrgu kaudu leviva digi-tv, IP-põhise televisiooni ning satelliittelevisiooni vahel. Uuringu kohaselt on digilevi populaarsuselt teine digi-tv vaatamise viis just maapiirkondades.

Eesti digitaaltelevisioonile ülemineku valitsuskomisjoni juhi Jüri Pihel sõnul on digileviga liituda kavatsevate kodude hulk võrreldes mullu viimase kvartaliga kasvanud üle kolme korra 32 000-ni.

"Sellegipoolest vaatab ligi 118 000 peret veel õhu kaudu levivat vana ja oma aja ära elanud analoogtelevisiooni, mis veidi rohkem kui aasta pärast Eestis välja lülitatakse," lausus Pihel.

Tänavu esimeses kvartalis oli kõige enam õhu kaudu leviva analoogtelevisiooni vaatajaid Lõuna-Eestis ja Tartu ümbruses. Lõuna-Eesti vaatas telepilti analoogformaadis tavalise katuseantenniga 30 000 ning Tartu piirkonnas 24 000 kodu, mis moodustab mõlema piirkonna leibkondadest vastavalt üle 25% ja ligi 21%.

Kõige rohkem võetakse analoogformaadis telepilti vastu maa-asulates (70 000 peret), majades või ridaelamutes (60 000 peret) ning pensionäriperedes (52 000 peret). Suurem osa analoog-tv vaatajatest on keskmise sissetulekuga, teenides kuus 3501-5000 krooni pereliikme kohta (51 000 peret).

Digi-tv seireuuringu viis läbi uuringufirma TNS Emor, küsitledes selleks 1520 inimest üle Eesti.

Osale arutelus

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi ITuudiseid sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Valdkonna töökuulutused

OG ELEKTRA AS otsib IT KASUTAJATOE KONSULTANTI

OG Elektra AS

29. detsember 2018

Arvamused

Teabevara