Konkurent: ootasime Microlinki tehingut juba ammu

Columbus IT Partner Eesti juht Ivo Suursoo
ütles Äripäevale, et ootas Microlinki tarkvaraarenduse ja majandustarkvara äri
müüki juba ammu.

"Ootasime seda juba ammu," sõnas Suursoo täna Microlinki ja Helmese tehingust kuuldes. "Helmes on seda proovinud kahel või kolmel korral (samasse valdkonda investeerida - toim) mõõdukate tulemustega ja nende jaoks oli see ilmselt hea tehing," leidis ta.

Kelle poolt tuli tehingu initsiatiiv, ei osanud Suursoo öelda. "Küll tean aga, et Microlink on tahtnud vähemalt aastajagu aega oma tegevust restruktureerida," märkis ta. "Meile pole nad seda äri pakkunud. Kui oleksid, oleksime ostu kaalunud."

Suuroo nentis, et Columbus IT Partner Eestit oleks huvitanud vaid pool Helmese ostetud Microlinki ärist. Tehinguga majandustarkvara turgu oluliselt ümber ei jagatud.

"Microlinki osa majandustarkvara turul on alla 5%. Meile kuulub 20% ja ülejäänud jaguneb teiste tarkvarade ja tegijate vahel. Turg on hästi killustunud," sõnas Suursoo.

2008. aasta kujunes Columbus IT Partner Eestile kahjumlikuks. "Möödunud aasta oli oodatust kehvem kõigil, turg kukkus 10-15%," ütles Suursoo. Tänavune aasta tuleb Columbusele aga samasuguse käibega kui mullune ja n-ö kriisiplaanist ollakse 10%ga isegi ees, rääkis ettevõtet juht lisades, et kahjumit Columbusel 2009. aastal enam ei tule.

Osale arutelus

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi ITuudiseid sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Valdkonna töökuulutused

OG ELEKTRA AS otsib IT KASUTAJATOE KONSULTANTI

OG Elektra AS

29. detsember 2018

Arvamused

Teabevara