Oracle'i müük lõppenud majandusaastal kasvas

Maailma suurim tarkvaraettevõte Oracle
avalikustas 31. mail lõppenud majandusaasta tulemused, mille järgi firma
müügitulu oli 23,3 miljardit dollarit, kasvades mullusega võrreldes neli
protsenti.

Ühe aktsia kohta teeniti tulu 1,2 dollarit, mis on 13% rohkem kui möödunud aastal. Võttes arvesse ka valuutakursi muutustest tulenevaid kohandusi, oli ettevõtte tulu ühe aktsia kohta 1,09 dollarit, mis tähendab varasemaga võrreldes kolmeprotsendist tõusu.

Oracle'i müügitulu uutest tarkvaralitsentsidest oli 7,1 miljardit dollarit ning tarkvaralitsentside uuendamistest ja teenustest 11,8 miljardit. Eelmise aastaga võrreldes on uute litsentside müük vähenenud viis protsenti ning litsentside uuendamiste ja teenuste müük tõusnud 14%. Ettevõtte tegevuskasum lõppenud majandusaastal oli 8,3 miljardit dollarit.

"Tänaste tulemuste põhjal võime kindlalt väita, et eelmise aasta oktoobrikuus turule toodud andmelao serverist – Exadata Database Machine – saab Oracle'i ajaloos kõige edukam uue toote turuletooomine," ütles Oracle'i asutaja ja juht Larry Ellison.

Oracle'i presidendi Charles Phillipsi sõnul iseloomustab lõppenud majandusaastat kiire kasv ja märkimisväärne turuosa laienemine, eelkõige peakonkurendi SAPi arvelt, ja seda kõikides regioonides.

Oracle'i müügitulu neljandas kvartalis oli 6,9 miljardit dollarit. Võrreldes eelmise aasta sama perioodiga vähenes see 5%. Puhaskasum oli 1,9 miljardit ning tulu ühe aktsia kohta teeniti 42 USA senti, mis oli üheksa protsenti rohkem kui aasta tagasi. Arvestades valuutakursi muutustest tulenevaid kohandusi, oli tulu aktsia kohta 38 senti, mis on aasta varasemast 4% madalam.

Osale arutelus

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi ITuudiseid sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Valdkonna töökuulutused

OG ELEKTRA AS otsib IT KASUTAJATOE KONSULTANTI

OG Elektra AS

29. detsember 2018

Arvamused

Teabevara