12. august 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Nokia paneb telefonidesse Microsofti tooted

Microsoft ja Nokia sõlmisid lepingu, millega Nokia mobiiltelefonidesse lähevad Microsoft Office'i tekstiredaktori- ja tabelarvutusetarkvara ning suhtlustarkvara, vahendab Bloomberg.

Maailma suurim tarkvarakompanii Microsoft tuleb tuleval aastal välja uue Office'i versiooniga ning soovib laiendada toote kasutust arvutites, internetis ja mobiiltelefonides. Maailma suurim mobiiltelefonide valmistaja Nokia püüab saada rohkem ärikliente, püüdes integreerida rohkem lahendusi. Nokia saab samuti varustada telefonid SharePoint Server tarkvaraga, mis laseb kunded mobiiltelefonide abil ettevõtete siseveebi. Koostööd alustatakse tuleval aastal Nokia E-seeria telefonidest.

Microsoft testib Office 2010, millest tuleb nii tasuta kui tasuline versioon, mida levitataks internetis. Tarkvara jookseb nii Intetnet Exploreris kui ka konkureerivates lehitsejates nagu näiteks Firefox.

Microsofti aktsia hind tõusis 1,9 protsenti, 23,56 dollarile. Nokia hoiutähe hind tõusis USAs 0,8 protsenti, 13,19 dollarile.

Autor: ituudised.ee - Äripäeva IKT uudiste teemaveeb

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755