Kreeka tõi Deutsche Telekomile kvartalikahjumi

Euroopa suurim telekom Deutsche Telekom sai neljandas kvartalis kvartalikahjumi peaasjalikult Kreeka finantskriisiga seotud kulude tõttu, vahendab Bloomberg.

Kuna ettevõte kandis maha Kreeka üksuse väärtust 500 mln euro võrra, tuli tulemiks kolme miljoni eurone kvartalikahjum. Analüütikud prognoosid, et ettevõte teenib 597,6 mln eurose kvartalikasumi. 2008. aasta neljandas kvartalis tõid töökohtade kärped 730 mln eurose kvartalikahjumi.

Deutsche Telekomi nõukogu pakus eile välja dividendiks 2009. aasta eest 0,78 eurot aktsia kohta. Dividendi suurust ei ole kolmandat aastat muudetud. Ettevõte andis indikatsiooni, et 2010 kuni 2012 aastani plaanitakse maksta vähemalt 0,70 eurost dividendi aktsia kohta ning osta aastas kuni 3,4 miljardi euro eest aktsiaid tagasi.

Eile tõusis ettevõte aktsia hind Frankfurdis ühe protsendi, 9,60 eurole.

Osale arutelus

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi ITuudiseid sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Valdkonna töökuulutused

Arvamused

Teabevara