Kohus mõistis küberründajalt välja 6,5 miljonit krooni

Harju maakohus mõistis täna reaalse vangistuse küberrünnakuid teinud mehele ning kohustas tema kannatanud firmade kasuks välja maksma 6,5 miljonit krooni.

Kohus mõistis 44aastase Boiko süüdi arvutikahjurluses ning karistas teda kahe aasta ja seitsme kuu pikkuse vangistusega, millest eelvangistuse järel jääb vanglas ära kanda veel üks aasta ja üks päev, ütles maakohtu pressiesindaja Kristina Ots ERRi uudisteportaalile.

Kohus mõistis Boikolt ASi IF Eesti Kindlustus kasuks välja 5,1 miljonit krooni, ASi Starman kasuks 1,4 miljonit krooni ja ASi Elion kasuks 18 300 krooni, samuti küberrünnakuis kannatanud Microlink Eesti AS ja portaal Delfi Boiko vastu tsiviilhagi ei esitanud.

Boiko kaitsja vandeadvokaat Nadežda Kikkas palus oma kaitsealuse nendes kuritegudes õigeks mõista, sest advokaadi kinnitsusel tegutses Boiko arvuti kaudu keegi teine.  
 
Süüdistuse järgi pommitas Boiko 2004. aasta juulis Microlinki tuhandete päringutega, mis kahjustasid oluliselt firma tegevust, samasuguseid küberrünnakuid korraldas ta eri aegadel ja motiividel ka Delfi, Starmani ja IF Eesti Kindlustuse vastu; viimase vastased rünnakud mõjutasid ka politseiameti ning registrite ja infosüsteemide keskuse servereid.

Osale arutelus

Toetajad

Jälgi ITuudiseid sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Valdkonna töökuulutused

Tallink is looking for a SENIOR DEVELOPER

Tallink Grupp AS

31. oktoober 2017

Tallinna Linnakantselei otsib INFOSÜSTEEMIDE ANALÜÜTIKUT

Tallinna Linnakantselei

01. november 2017

ERPLY otsib SÜSTEEMIADMINISTRAATORIT

Majandustarkvara OÜ

01. november 2017

Arvamused

Teabevara