Kohus mõistis küberründajalt välja 6,5 miljonit krooni

Harju maakohus mõistis täna reaalse vangistuse küberrünnakuid teinud mehele ning kohustas tema kannatanud firmade kasuks välja maksma 6,5 miljonit krooni.

Kohus mõistis 44aastase Boiko süüdi arvutikahjurluses ning karistas teda kahe aasta ja seitsme kuu pikkuse vangistusega, millest eelvangistuse järel jääb vanglas ära kanda veel üks aasta ja üks päev, ütles maakohtu pressiesindaja Kristina Ots ERRi uudisteportaalile.

Kohus mõistis Boikolt ASi IF Eesti Kindlustus kasuks välja 5,1 miljonit krooni, ASi Starman kasuks 1,4 miljonit krooni ja ASi Elion kasuks 18 300 krooni, samuti küberrünnakuis kannatanud Microlink Eesti AS ja portaal Delfi Boiko vastu tsiviilhagi ei esitanud.

Boiko kaitsja vandeadvokaat Nadeþda Kikkas palus oma kaitsealuse nendes kuritegudes õigeks mõista, sest advokaadi kinnitsusel tegutses Boiko arvuti kaudu keegi teine.  
 
Süüdistuse järgi pommitas Boiko 2004. aasta juulis Microlinki tuhandete päringutega, mis kahjustasid oluliselt firma tegevust, samasuguseid küberrünnakuid korraldas ta eri aegadel ja motiividel ka Delfi, Starmani ja IF Eesti Kindlustuse vastu; viimase vastased rünnakud mõjutasid ka politseiameti ning registrite ja infosüsteemide keskuse servereid.

Osale arutelus

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi ITuudiseid sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Valdkonna töökuulutused

OG ELEKTRA AS otsib IT KASUTAJATOE KONSULTANTI

OG Elektra AS

29. detsember 2018

Arvamused

Teabevara