Lõokene: e-teenustega lükkab riik kohustusi ettevõtja kaela

E-teenustes kumab tihti läbi riigi soov asju kellegi teise kaela lükata, nagu näiteks sellest aastast kehtiv kohustus edastada aruanded elektrooniliselt, märkis Reisieksperdi omanik ja tegevdirektor Sven Lõokene.

"Iseenesest on e-teenused väga toredad asjad, kuid tegelikult peaks e-teenuste idee olema see, et ettevõtjal oleks mugav oma asju riigiga ajada. Aga tegelikkuses, mis puudutab digiallkirja andmist, võiks olla paremini väljatöötatud protseduur. Seda võiks olla hõlpsam anda ja võiks olla väiksemate turvariskidega," rääkis ta.

Lõokene lisas, et sisuliselt kõik, mis puudutab ettevõtete aruandluse elektroonilist edastamist ehk töö, mille sisestamine oli varem äriregistri kohustus, on täna kõik pandud ettevõtja õlgadele.

"Iseenesest on see tore, aga ma leian, et tegelikult on see ebaõiglane nende ettevõtete suhtes, kes seda elektrooniliselt teha ei saa," nentis ta.

"Ma pole e-teenuste suhtes negatiivne, aga tihti kumab sealt läbi riigi soov asju kellegi teise kaela lükata. Mõned e-teenused, mis peaks tegema ettevõtja elu lihtsamaks teevad selle teinekord hoopis keerulisemaks," sõnas Lõokene.

Osale arutelus

Toetajad

Jälgi ITuudiseid sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Valdkonna töökuulutused

Tallinna Linnakantselei otsib INFOSÜSTEEMIDE ANALÜÜTIKUT

Tallinna Linnakantselei

01. november 2017

Tallink is looking for a SENIOR DEVELOPER

Tallink Grupp AS

31. oktoober 2017

Arvamused

Teabevara