5. jaanuar 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Kotka: katsume kiirelt kasvada börsile mineku jaoks

Eesti suurima tarkvaraarendaja ASi Webmedia juht Taavi Kotka ütles pärast ostulepingu allkirjastamist ASi Microlink Eesti infohalduse osakonna omandamiseks, et ettevõtte suund on kiirel kasvul. Eesmärgiks on olla börsikõlbulik kolme-nelja aasta pärast.

„Katsume kõikides oma põhivaldkondades võimalikult kiirelt kasvada, et annaks börsi mõõdu välja,“ sõnas Kotka. Tema sõnul on Webmedia grupi järgmiste aastate eesmärk kasvatada oma käivet sedavõrd, et erinevate riikide lõikes, kus ettevõte tegutseb, teenitaks kasumina 5-7 miljonit eurot. „See on miinimumlatt, millest üle hüpata, et üldse börsile minna,“ lisas Kotka.

Webmedia Eestis lisab 10% käibesse

Tänane laienemine ehk Microlinki infohalduse osakonna liitmine enda omaga lisab Webmedia juhi sõnul ettevõttele plaanide kohaselt juba tänavu käibesse kümnendiku. „Tundub tegelikult tühine teema, aga meie sektoris 20 miljonilisi (krooni – toim) ärisid iga päev ei liigu,“ viitas Kotka Microlinki üksuse mullusele käibele. Tehingu tulemusel kasvab Webmedia osakaal ka näiteks riigisektoris.  Webmediale läheb Microlinki arendatud ja juurutatud Postipoisi infohalduse teenus, mida kasutavad Eestis pooled omavalitsused. Kotka sõnul on Eesti turul infohalduse pakkujaid siiski kümmekond ja turg on iseenesest väga konkurentsitihe.

„Eestis IT-sektoris on kahjuks vähe tehinguid. Ettevõtjad ei kipu nö selgasid kokku panema,“ tunnistas Microlink Eesti juht Enn Saar. Tema sõnul on hea lahendus, kui nende saavutusi valdkonnas, mis ei ole neile peamine tegevusala, hakkab edaspidi arendama ettevõte, kellele see on põhiliseks tööks. „Microlink tegi poolteist aastat tagasi otsuse, et meie põhisuund, kus me tahame areneda ja kasvada, on IT-püsiteenused. See tähendab siis teenuseid, kus me oleme kliendi juures kohal,“ selgitas Saar. Microlinki käibest moodustas infohalduse teenus tema sõnul alla 10%.

Tehingust saadav raha läheb Saare sõnul firma arendamisse – investeerida oma teenuste arengusse, aga ka ekspordijõudluse kasvatamisesse eelkõige Venemaad silmas pidades, kus ollakse juba praegu. Tänase müügitehingu maksumust pooled ei avalikustanud.     

Taust

Webmedia ja Microlink allkirjastasid täna lepingu, mille kohaselt Webmedia ostab Microlinkilt ära infohalduse üksuse ja liidab selle enda sama valdkonna üksusega. Üksus tegeleb infohalduse teenuste Open Text ja Postipoiss arendamise, juurutamise ja müügiga. Samuti pakub see erinevaid tuvastus- ja säilitusteenuseid jms. Osakonnas töötab 20 inimest, kes siirduvad Webmedia palgale. Osakonna müügitehingu maksumust pooled ei avalikustanud.     

Autor: ituudised.ee - Äripäeva IKT uudiste teemaveeb

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755