17. jaanuar 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Net Group kasvatas mullu käivet 40%

Eesti IT-firma Net Group kasvatas eelmisel aastal käivet 2,24 miljoni euro (35 miljoni krooni) ehk 40% võrra.

Esialgsete majandustulemuste järgi oli Net Groupi eelmise aasta käive 121 miljonit krooni ehk 7,8 miljonit eurot. Kõige edukam oli Net Groupi infrastruktuurilahenduste osakond, mille käive ulatus 6,33 miljoni euroni  (99 miljoni kroonini), tarkvaraarendus andis kogukäibesse 1,41 miljonit eurot (22 miljonit krooni).

Kasumis olid kõik põhitegevused. Lõplikud majandustulemused selguvad peale auditeerimist, teatas ettevõte.

Net Groupi juhatuse esimehe Priit Kongo sõnul näitavad ettevõtte 2010. aasta esialgsed tulemused, et majandustsükli põhi on kindlalt selja taha jäänud: „Oleme keskendunud kvaliteetsele teenusele, kasvule ja aktiivsele arengule. Olulise osa jätkuvast kasvustrateegiast moodustab laienemine välisturgudele, kuhu investeerisime eelmisel aastal üle 5 miljoni krooni (0,32 miljonit eurot - toimet.), “ ütles Kongo.

Seoses töömahtude suurenemisega ja sisenemisega välisturgudele värbab Net Group pidevalt uusi inimesi, ettevõte on praeguseks suurendanud töötajate arvu pea 100 inimeseni.

Net Group prognoosib välisturgudele tehtud investeeringute tagasiteenimist alles järgmisel, 2012. aastal.

Net Groupi käibest moodustas virtualiseerimine ja pilvetehnoloogia kokku pea 60 miljonit ehk umbes poole. Kongo sõnul püsib see trend veel lähiaastatel ja 2011. aasta näitab juba alguses selget kasvu. "Usun, et ka alanud aasta lõpeb meie jaoks rekordiliste tulemustega,“ ennustas Priit Kongo.

Autor: ituudised.ee - Äripäeva IKT uudiste teemaveeb

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755