USA ekspert Tallinnas: e-hääletamine pole turvaline

Tallinnas viibiva maineka IT-turvalisuse eksperdi Barbara Simonsi sõnul muutub internet aina ohtlikumaks ning enamik internetieksperte on veendunud, et e-hääletamine pole turvaline, edastas Raepress.

Simons tõdes, et küberkurjategijad on võimelised kõikvõimalikku infot koguma ja ka riikide valitsusi ründama - näiteks võib tuua Venemaa häkkerite rünnaku Eesti internetisüsteemidele. Simons lisas, et kuuldavasti tootsid Iraani rünnanud arvutiviiruse aga Iisraeli ja USA spetsialistid.

Simons osales täna Tallinna Raekojas e-valimistele pühendatud VI Omavalitsusfoorumi ettekannete ja artiklite kogumiku „Tänane internet ei ole e-valimisteks valmis“ esitlusel ning peab kell 18 Hopneri majas (Raekoja plats 18) avaliku loengu „E-valimisteks ei ole aeg veel küps“. Kolmapäeval annab Simons ka pressikonverentsi.

Barbara Simons on väljapaistev USA arvutiteadlane ja e-valimiste tunnustatud ekspert. Oma doktorikraadi kaitses Simons California Ülikoolis. Ta oli kaasautoriks raportile, mille tulemusena lõpetas USA Kaitseministeerium interneti teel hääletamise projekti. Simons töötas aastaid IBMi uurimiskeskuses ja on pärjatud mitmete arvutivaldkonna auhindadega. Tuleval aastal ilmub Simsonsi sulest e-hääletuse turvalisuse teemaline raamat.

Eestis nõudsid väikeerakonnad peale viimaseid riigikogu valimisi e-häälte hävitamise peatamist, kuid e-hääletuse andmed hävitati protestist hoolimata. E-hääletuse vastu on välja astunud ka Keskerakond ja selle probleemidele juhtinud tähelepanu õiguskantsler Indrek Teder.

Osale arutelus

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi ITuudiseid sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Valdkonna töökuulutused

OG ELEKTRA AS otsib IT KASUTAJATOE KONSULTANTI

OG Elektra AS

29. detsember 2018

Arvamused

Teabevara