26. oktoober 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

IBMi juhiks saab esmakordselt naine

Esmakordselt IBMi saja-aastases ajaloos asub kontserni etteotsa naine. Virginia Rometty tõusis karjääriredelil 30 aastaga süsteemitehnikust juhatuse esinaiseks.

54aastane Rometty võtab tuleva aasta algul koha üle täna kontserni juhtivalt Sam Palmisanolt, kes on oma mantlipärijat nimetanud ideaalseks kontsernijuhiks. "Sam on meile eelkõige õpetanud, et mitte kunagi ei tohi loobuda IBMi uuesti loomast," ütles Rometty. Palmisano kontsernist ei lahku, vaid asub järelevalvenõukogu juhiks.

Rometty alustas IBMis aastal 1981 süsteemitehnikuna. Viimased kümme aastat on ta juhtinud tervet rida IBMi erinevaid olulisi kontserniharusid. "Ärimaailmas ei ole suuremat au kui saada ettepanek asuda juhtima IBMi," ütles Rometty.

IBMi aastakäive on sada miljardit dollarit, üle maailma töötab kontsernis 430 000 inimest. Firma börsiväärtus on rohkem kui 250 miljardit dollarit, jäädes sellega tehnoloogiafirmadest alla vaid Apple'ile.

Autor: ituudised.ee - Äripäeva IKT uudiste teemaveeb

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755