7. detsember 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Uus üritustesari viib Eesti start-up ettevõtted kokku rahastajatega

Technopolis Ülemiste AS korraldab 8. detsembril esmakordselt ürituse Money Talks, mis aitab kasvupotentsiaaliga ettevõtetel leida edasiarendusteks kapitali ning luua kontakte investoritega.

Kokku osaleb sellel 13 Eesti päritolu start-up ettevõtet: Sportlyzer, TaxiPal, Renard Motorcycles, Healthiest, Innovative Parking Solutions, Carfi, All World Media, Click & Grow, Skeleton Technologies,  Innotal, Publification, Automaatika ABC, Cleveron ja projekt Lotte Academy.

Technopolis Ülemiste arendusteenuste projektijuhi Tõnis Pechteri sõnul on Money Talks ürituse oluliseks osaks eelnevalt kokku lepitud silmast-silma kohtumised osavõtvate ettevõtjate ja finantseerijate vahel, et luua hea kontakt ning panna alus tulevasele koostööle.

"Lisaks kohalikele rahastajatele on üritusel osalemas välisinvestorid nagu Conor Venture Parters, Breadfruit Capital, Aura Capital ja Open Ocean Capital," lisas ta.

Technopolis Ülemiste juhatuse esimehe Gert Jostovi sõnul on nende emafirma sama üritust korraldanud 2006. aasta sügisest. Kokku on toimunud üle 45 ürituse ligi 3500 osalejaga ning üle 80 ettevõtte on leidnud omale finantseeringu.

"Eestis on väikeinvestorite, riskikapitalistide ja äriinglite ring piiratud ning meil on väga hea meel, et tänu Money Talks üritusele saame tuua siia ka välisinvestoreid ning nii kasvuettevõtete arengule toeks olla," lisas Jostov.

Money Talks on Põhjamaades tunnustatud investoreid ja ettevõtjaid kokku viiv ürituste sari, mille eesmärgiks on kaasa aidata start-up ettevõtete ja investorite kontaktide loomisele. Üritus pakub kiire kasvupotentsiaaliga ettevõtetele võimalust esitleda oma arendusprojekti rahvusvahelise taustaga investoritele, äriinglitele ja ekspertidele. Investorid saavad võimaluse jälgida täiendavat rahastamist vajavate ettevõtete esitlusi ja leida uusi, nende fookusesse sobivaid investeerimisvõimalusi.

Technopolis Ülemiste AS on Tallinna lennujaama naabruses asuv ärilinnak, kuhu rajatakse üle paarisaja tuhande ruutmeetri büroopinda ning kerkivad kõrgtehnoloogilised tehased. 2009. aasta lõpuks oli välja ehitatud 46 000 m² kontoripinda. Mullu oktoobrist on ettevõtte partneriks Soome börsifirma Technopolis Plc, kes on Skandinaavia suurim teadmismahuka ettevõtlusega tegelev ärikinnisvara arendaja ning äritugiteenuste pakkuja.

Autor: ituudised.ee - Äripäeva IKT uudiste teemaveeb

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755