Riskikapital Euroopas ei võta vedu

Majanduskriis peletas Euroopast enam riskikapitali kui mujal maailmas.

Samas häid, rahastamist vajavaid äriideid tekib üha enam ning konkurents rahale on ülitihe, väidavad eksperdid tänases Äripäevas. Näiteks Soomes investeeriti statistika järgi viimase 12 kuu jooksul kokku 77 miljonit eurot riskikapitali, mis on 25-30% alla keskmise. Samas on Soomes idufirmade ning võimalike investeeringute arv kasvanud.

Äripäevas ilmunud artiklis kommenteerisid riskikapitaliäris toimuvat Nexit Ventures partner ja investor Artturi Tarjanne; rohkete idufirmade käivitaja ja nõustaja Andrew J. Scott; Suurbritannias ja USAs tegutseva riskikapitalifondi Index Venture partner ning nimekate Eesti tehnoloogia- ja idufirmadega nagu Skype, Erply, GrabCad, TransferWise seotud Saul Klein ja 2008. aasta maailma majandusfoorumil tehnoloogiapioneeri tiitliga pärjatud Mark Turrell.

Artiklist saab lugeda, milliseid valdkondi riskikapitalistid eelistavad rahastada ning mis võiksid olla Eestis sellised ärisektorid, mis oleksid riskikapitalistidele atraktiivsed.

Osale arutelus

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi ITuudiseid sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Valdkonna töökuulutused

OG ELEKTRA AS otsib IT KASUTAJATOE KONSULTANTI

OG Elektra AS

29. detsember 2018

Arvamused

Teabevara