USA Sprint sai iPhone'i tõttu suure kahjumi

Ameerika suuruselt kolmas telekommunikatsioonifirma Sprint teatas kolme aasta suurimast kvartalikahjumist, vaatamata sellele, et firma müüs viimases kvartalis 1,8 miljonit iPhone'i, mis oli oodatust parem tulemus.

Sprindi juhi Dan Hesse sõnul olid 40% iPhone'i ostjatest uued kliendid, mis on võrreldes teiste operaatoritega parem tulemus. Kuid iPhone'i müümine tuleb Sprindile koos kuluka subsiidiumiga, mis tähendas operaatorile suurimat kvartalikahjumit kolme aasta jooksul. Sprint ei teatanud täpselt, kui palju nad subsiidiume neljandas kvartalis maksid.

Sprindi neljanda kvartali kahjum ulatus 1,3 miljardi dollarini, mis on 40% rohkem kui aasta tagasi saadud 929 miljoni suurune kahjum. Ettevõte kaotas 35 senti aktsia kohta. Analüütikud ootasid kahjumiks 37 senti aktsia kohta, selgub Thomson Reutersi küsitlusest. Sprindi käive kasvas 5%, 8,7 miljardi dollarini. Analüütikud ennustasid käibeks 8,6 miljardit.

Sprint prognoosis oktoobris, et maksab järgneva nelja aasta jooksul 15,5 miljardit dollarit iPhone'i subsiidiume. Samuti loodab ettevõte, et iPhone'ist saab kõige tulutoovam telefon.

Osale arutelus

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi ITuudiseid sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Valdkonna töökuulutused

OG ELEKTRA AS otsib IT KASUTAJATOE KONSULTANTI

OG Elektra AS

29. detsember 2018

Arvamused

Teabevara