Soome test: iPhone lõpetab külmaga töö, Samsung mitte

Soome ajakiri Mikro PC testis 18 mobiiltelefoni töökindlustust külmades tingimustes. Mis telefon kõige paremini vastu pidas?

MikroPC tehnikaarvustajate meeskond katsetas populaarseimaid Soomes müüdavaid telefone Espoos asuvas riigi tehnilise uurimiskeskuse kliimakambris. Selles uurimiskeskuses saavad uurijad määrata kambri temperatuuri kraadi murdosa täpsusega.

Labori algne temperatuur oli null kraadi, millega toimisid kõik telefonid korralikult. Viie külmakraadi juures teatas Apple'i iPhone 4S SIM-kaardi veast. Nokia N9 kinnitas, et aku saab peagi tühjaks. Kümne miinuskraadiga andis testi eel laetud iPhone teada, et aku on tühi ning lülitas end välja.

Temperatuuri langetati edasi viie kraadi võrra, kuni telefonid lakkasid järjest töötamast. Enamik nutitelefone pidas vastu 20 miinuskraadini.

MikroPC avastas, et külmale kõige vastupidavam nutitelefon oli Samsung GALAXY S II, mis töötas kuni –35kraadise temperatuuriga. GALAXY S II oli ka ainus nutitelefon, mis töötas tõrgeteta madalamal temperatuuril kui –30 kraadi.

Samsungi teatel on aku üks olulisemaid tegureid, mille tõttu nutitelefonid külmal temperatuuril ei toimi. Kui temperatuur langeb piisavalt madalale, tuvastab telefon ka täielikult laetud aku puhul, et aku on tühi ja ei käivitu.

Osale arutelus

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi ITuudiseid sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Valdkonna töökuulutused

OG ELEKTRA AS otsib IT KASUTAJATOE KONSULTANTI

OG Elektra AS

29. detsember 2018

Arvamused

Teabevara