Sidetöötajad toetavad streigilainet moraalselt

Meie reaalset streiki ehk tööseisakut järgmisel nädalal korraldama ei hakka, kinnitas side- ja teenindustöötajate ametiühingute liidu esimees Õie Väljas.

„Aga me leiame, et õpetajate palganõue on õigustatud ja seega toetame neid nii-öelda moraalselt,“ rääkis Väljas. „Näiteks osalevad meie liidu liikmed miitingutel, mis toimuvad 7. märtsil Tallinnas ja Tartus. Üritustest võtavad osa inimesed, kellel on vaba vahetus ja kes soovivad miitingule minna. Aga tööseisakut me ei tee.“

Ka mitmed teised Eesti Ametiühingute Keskliidu (EAKL) haruametiühingud, nagu näiteks liinilennunduse ametiühing, metsatöötajate ametiühing ja riigi- ja omavalistuste töötajate ametiühingute liit, ei korralda järgmisel nädalal protestiaktsioone.

EAKLi streigilaine toimub 5.-9. märtsini, kavandatakse meeleavaldusi töökohtadel ning mitmetes linnades. Aktsioonide eesmärk on protestida kollektiivlepingu seaduse ühepoolse muutmise vastu valitsuse poolt, samuti julgustada ja toetada õpetajate streiki.

Kõige pikemalt ehk kolm päeva plaanivad järgmisel nädalal streikida haridustöötajad, 7.-9. märtsini toimuvast streigist võtab osa üle 15 000 õpetaja.


 

Osale arutelus

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi ITuudiseid sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Valdkonna töökuulutused

Arvamused

Teabevara