EMT ja Elioni omaniku aktsia kukub

Põhjamaade suurim telekomifirma TeliaSonera aktsia tegi kodubörsil Stockholmis seitsme kuu suurima kukkumise, kuna Soome valitsus müüs firma aktsiaid ja vahetusvõlakirju.

Eesti Telekomi ära ostnud TeliaSonera kukkus hommikul 4,3 protsenti, 45,45 Rootsi kroonini, mis on suurim päevasisene kukkumine pärast mullust 18. augustit. Kella 13.39 oli aktsia langus taandunud 3,58%ni, makstes 45,74 krooni.

Soome valitsusele täielikult kuuluv firma Solidium müüs täna 89 miljonit TeliaSonera aktsiat, millega teenitakse 451 miljonit eurot. See on umbes 2,1% osalus TeliaSonerast, mis loodi, kui endised riigi omanduses olnud firmad Telia AB ja Sonera Oyj ühinesid.

Lisaks pani Solidium müüki 600 miljoni euro eest võlakirju, mille saab TeliaSonera aktsiate vastu vahetada hinnaga 57,63 krooni tükk. Kui kõik võlakirjad vahetatakse ümber, väheneks Solidiumi osalus firmas 9,5%ni. Enne tänast oli Solidiumi osalus 13,7%.

Osale arutelus

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi ITuudiseid sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Valdkonna töökuulutused

Maksekeskus otsib PHP arendajat

M-Partner HR OÜ

05. mai 2018

Derivco is looking for a SENIOR FULL STACK DEVELOPER

Derivco Estonia OÜ

10. mai 2018

Cleveron otsib VANEM-TARKVARAARENDAJAT

Cleveron AS

26. mai 2018

Teabevara