Starman: võimuerakondade kavandatav seadusemuudatus võib tähendada hinnatõusu

Võimuerakondade kavandatav seadusemuudatus võib tähendada hinnatõusu televaatajatele, kui kaabel-tv operaatoritele pannakse seadusega kohustus vabalevis kommertskanalite eest edastustasu maksta, edastas Eesti suurim televisiooniteenuste pakkuja Starman oma pressiteates.

Starmani juhatuse liikme Indrek Ildi sõnul teeb koalitsioon vabalevi kanalite taasedastamiskohustusele lisaks tasu maksmise kohustust seades erakanalitele järjekordse kingituse. “Meenutan, et Kanal 2 ja TV3 vabastati ringhäälinguloa litsentsimaksust, raadiosagedused kui riiklik piiratud ressurss anti neile ilma konkursita ning tänu digipöördele kadus neil kohustus Levirale analooglevi eest maksta,” rääkis Ild. “Nüüd tahetakse seadusega tagada kommertstelejaamadele suuremad tulud.“

Ildi sõnul on arusaamatu, et selle kingituse peavad kinni maksma samuti eraõiguslikud teenusepakkujad ning nende kliendid. „Urmas Oru (Kanal 2 juht – toim.) viidatud soov saada edastustasu umbes 50 senti kuus tundub esmapilgul väike summa, aga kui arvestada seda, et pakume internetiklientidele 16 digitaalsest telekanalist koosnevad paketti 0 euro eest kuus ning 40 kanalist koosnevat paketti 4 euro eest kuus, ei tundugi see enam nii olematu kulu.”

Starmani juhatuse liikme hinnangul võib kavandatav elektroonilise side seaduse muutmiseelnõu sisuliselt kehtestada telerimaksu. “Kaabel–tv operaatorite kliendid peavad hakkama kinni maksma kodumaiste vabalevi kanalite viimise digilevi 75 000 vaatajani,” tõi ta näite. “Suurem vaatajate arv tagab aga kommertskanalitele viimase piirini täismüüdud reklaamiminutid ning kõrgemad reklaamihinnad.”

Osale arutelus

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi ITuudiseid sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Valdkonna töökuulutused

OG ELEKTRA AS otsib IT KASUTAJATOE KONSULTANTI

OG Elektra AS

29. detsember 2018

Arvamused

Teabevara