IBM teenis väiksema käibega rohkem kasumit

Tehnoloogiakulutused küll langevad, mis kajastub ka International Business Machinesi kukkunud käibes, kuid firma keskendumine kõrgema marginaaliga tegevustele lubas kasumit suurendada ja tõsta kasumiprognoosi.

IBMi müük kukkus läinud kvartalis aastases võrdluses 3%, 25,8 miljardi dollarini, mida vedas alla nõrk nõudlus raudvarale ja valuutakõikumised. Valuutakõikumisteta oleks firma käive kasvanud 1% võrra. Bloombergi küsitletud analüütikud ootasid IBMile 26,3 miljardi dollarilist käivet.

Kuid langev käive ei kahjustanud firma võimet teenida kasumit. IBM teenis teises kvartalis puhaskasumina 5,9% rohkem kui aasta tagasi, ühtekokku 3,88 miljardit ehk 3,34 dollarit aktsia kohta.

Lisaks on firma kõrgema kasumlikkusega toodetele keskendudes sedavõrd kindel, et tõstis majandusaasta kasumiprognoosi varasemalt 15 dollari pealt 15,1 dollarini aktsia kohta. Analüütikud on aasta peale kasumiks prognoosinud 15,06 dollarit aktsia kohta.

Maailma suurim arvutiteenuste pakkuja on võtnud sihiks teenida 2015. aastaks vähemalt pool kasumist tarkvaralt, mis tähendab eemaldumist vähem kasumlikust raudvara müügist ja teenuste osutamisest.

"See kvartal viitab küll sellele, et keskendumine tarkvarale oli hea mõte," ütles Bloombergile Forrester Researchi analüütik Andrew Bartels. "Marginaalid on seal märksa paremad kui teistes üksustes ja märgid viitavad, et nõudlus võib aasta teises pooles taas kasvama hakata," lisas Bartels.

Eelturul tõusis IBMi aktsia 2,52%, 193 dollarini. Sel aastal on Dow Jonesi tööstuskeskmise komponent pärast 200 dollari piiri alistamist tulnud allapoole ja tõusnud vaid 2,38%.

Osale arutelus

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi ITuudiseid sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Valdkonna töökuulutused

OG ELEKTRA AS otsib IT KASUTAJATOE KONSULTANTI

OG Elektra AS

29. detsember 2018

Arvamused

Teabevara