Wal-Mart kasutab Ikeast, Apple’st rohkem päikeseenergiat

Wal-Mart Stores Inc., maailma suurim jaemüüja, on teinud rohkem kui 150 päikeseenergia projekti USAs ja loodab aasta lõpuks omada 90 megavatist võimsust, vahendas finantsuudisteagentuur Bloomberg.

Wal-Mart ületab sellises võtmes Ikea Groupi ja Apple Inc.’i. Wal-Martil on San Diegos sajas pood, mis saab päikesepaneelid. Ettevõttel on praegu paigaldatud USAsse 63 megavati jagu päikesepaneele ning ka mõned tuuleenergiat koguvad turbiinid.

Wal-Marti, millel on USAs 4522 poodi, eesmärk on 2020. aastaks omada tuhandet päikeseenergial töötavat poodi. Praegu saab jaemüüja umbes 4% oma vajaminevast energiast kätte taastuvenergia kaudu. Plaan on luua 2012. aasta lõpuks veel 100 päikeseenergiasüsteemi, andes sellega märku, et taastuvenergia kasutamine on äris majanduslikult elujõuline.

Ettevõte loodab taastuvenergia kasutamise abil hindu alla tõmmata, teatas Marty Gilbert, Wal-Marti energiadirektor. Ta lisas, et mida rohkem Wal-Mart taastuvenergiaga tegeleb, seda rohkem langevad hinnad selle tehnoloogia jaoks.

Wal-Marti aktsia hind oli USA kauplemispäeva keskpäeval +0,54%, 74,92 dollari peal.

Osale arutelus

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi ITuudiseid sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Valdkonna töökuulutused

Arvamused

Teabevara