NASA aitab valmistada roboteid, mis puurivad naftat

Naftatööstusel on NASA Marsi kulgurilt nii mõndagi õppida, vahendas finantsuudisteagentuur Bloomberg.

Norra ettevõte, Robotic Drilling Systems AS, kirjutas alla infojagamise lepingule NASAga, et vaadata, mida kasulikku võib leida kulgurilt Curiosity, kui ettevõte arendab seadmeid, mis võimaldaksid puurida naftat ilma inimeste abita.

Norra ettevõtte töö on osa suuremast tulevikuideest energiavallas. Inseneride arvates peaksid tulevikus täielikult automatiseeritud naftapuurimisplatvormid minema ise tööplatsile, kasutades satelliitide abi, ise puurima naftat ja peale seda ennast kokku pakkima ja liikuma järgmisele tööplatsile.

Robotic Drilling Systems disainib rida roboteid, kes võtaksid üle korduvad ülesanded, mida praegu teevad nafta puurimisel inimesed.

Houstoni päritoluga ettevõtted Apache Corp., National Oilwell Varco Inc. ja Norra ettevõte Statoil ASA on näited ettevõtetest, mis töötavad selle nimel, et tulevikus ei peaks inimesed tegema kõige üksluisemaid, ohtlikumaid ja aegavõtvamaid osasid välitöödest.

Osale arutelus

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi ITuudiseid sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Valdkonna töökuulutused

OG ELEKTRA AS otsib IT KASUTAJATOE KONSULTANTI

OG Elektra AS

29. detsember 2018

Arvamused

Teabevara