6. september 2012
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Amazonilt uus tahvelarvuti, aktsia rekordkõrgel

Amazon avalikustas täna Santa Monicas suurema Kindle Fire tahvelarvuti, mille nimi on Kindle Fire HD, kirjutab CNBC blogi, mis kajastab Amazoni sündmust kohapealt.

Kindle Fire HD’l on 8,9 tolline ekraan ning selle Wi-fi on 41% kiirem kui iPadil. Tahvelarvuti kaal on 566 grammi. Seadme mälu suurus algab alates 16GB.

7 tollise Kindle Fire'i hind on 199 dollarit, 8,9 tollise seadme hind on 299 dollarit. Kindle Fire HD 4G LTE hind on 499 dollarit.  

Amazoni esimene Kindle Fire tahvelarvuti tuli müügile vähem kui aasta tagasi ning selle hind oli 200 dollarit. Alates turule tulekust, on Amazoni tahvelarvuti endale hõivanud 22 protsenti USA tahvelarvutite turust, teatas firma möödunud nädalal.

Lisaks esitles Amazon uut e-lugerit  Kindle Paperwhite, mis on õhem kui Kindle Touch ning mille aku peab 8 nädalat ehk üle 1300 tunni.

Amazoni aktsia tõusis täna peale seadmete esitlust uue rekordini 252,7 dollarit. Aktsia on täna 2,5% üleval.

Autor: ituudised.ee - Äripäeva IKT uudiste teemaveeb

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755