Gartner: EMEA personaalarvutite turg nelja aasta suurimas languses

Uuringufirma Gartner andmetel vähenes personaalarvutite tarne kolmandas kvartalis 8%. Parimaid tulemusi kolmandas kvartalis näitas Lenovo, teise positsiooni hõivas HP.

Rahvushvaheliselt oli personaalarvutite tarne kolmandas kvartalis 87,5 miljonit ühikut, mida on 8,3% võrra vähem kui 2011. aasta kolmandas kvartalis. 2012. aasta kolmandas kvartalis tarnis Lenovo 13 767 976 ühikut ja saavutas sellega 15,7% turuosa. HP tarne samal perioodil oli 13 550 761 ühikut (turuosa 15,5%). Järgnesid DELL (10,5%), Acer (9,9%) ja Asus (7,3%) .

Gartneri peaanalüütiku Mikako Kitagawa sõnul keskendusid edasimüüjad septembri lõpus laovarude realiseerimisele, et valmistuda Windows 8 tulekuks. Edasimüüjad olid ostutellimuste vormistamisel konservatiivsed, reageerides kooliperioodi alguse kehvadele müügitulemustele.

Osale arutelus

  • Marek Mühlberg

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi ITuudiseid sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Valdkonna töökuulutused

OG ELEKTRA AS otsib IT KASUTAJATOE KONSULTANTI

OG Elektra AS

29. detsember 2018

Arvamused

Teabevara