TomTom avaldas suurimate ummikutega linnad

TomTom avaldas teise kvartali ummikute indeksi, mida Euroopas juhib Istanbul, kirjutab whatcar.ee.

Navigatsioonisüsteeme tootev TomTom käivitas 2007. aastal rohkem kui 80 suuremas linnas programmi, mis aitab mõista liiklusvoolu ja täiustada navigatsioonisüsteeme. Selle asemel, et kasutada ainult matemaatilisi mudeleid, kogub TomTom andmeid GPS-andmeid miljonitelt kasutajatelt.

Nii pikendab hommikune tipptund Türgis Istanbulis tööle jõudmise aega 84% võrra, õhtune kojusõit on aga liiklusseisakute tõttu 125% tavalisest pikem. Ummikulinnade esiviisikusse mahuvad veel Varssavi, Marseille, Palermo ja Rooma.

Enim on suurenenud tipptunni aeg Bradford-Leedsis (10%) ja Birminghamis (4%), vastupidises suunas on enim liikunud Bern (10%), Rooma (8%) ja Milano (6%). Lähinaabritest mahutusid edetabelisse Stockholm (10.) ja Helsingi (48.).

Lisaks uuris TomTom ka ummikuid Põhja-Ameerika linnades. Tänavu teises kvartalis olid suurimad liiklusseisakud Los Angelesis, järgnesid Vancouver, San Francisco, Montreal ja Toronto. Keskmised ummikutes istumise ajad aga on seal oluliselt madalamad kui Euroopas.

Tabeleid saab vaata navigatsioonisüsteeme tootva ettevõtte kodulehelt.

Osale arutelus

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi ITuudiseid sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Valdkonna töökuulutused

OG ELEKTRA AS otsib IT KASUTAJATOE KONSULTANTI

OG Elektra AS

29. detsember 2018

Arvamused

Teabevara