Autor: Marek Mühlberg • 14. november 2012
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

VitalFields kogus investoritelt 250 000 eurot stardiraha

Möödunud aasta augustis Garage48 arendusnädalavahetusel alguse saanud Eesti idufirma VitalFields kaasas 250 000 eurot stardikapitali.

VitalFields (eelnevalt tuntud nimega WeatherMe) keskendub põllumajandusettevõtete produktiivsuse tõstmisele, pakkudes hüperlokaalset ilmainfot, taimehaiguste leviteavet ja põldude tootlikusanalüüse.

"VitalFields on algusest peale loodud mitte ainult Eesti vaid kogu maailma põllumeestele. Ehitame üles ülemaailmset taimehaiguste andmebaasi, mille paneme kokku lokaalse põllupõhise ilmaennustusega. Seeläbi saame hoiatada põllumehi taimehaiguste eest ja anda tõrjesoovitusi. Tulemuseks on suurem saagikus," tutvustas VitalFields'i kaasasutaja Martin Rand. “Ootame kõiki Eesti põllumehi teenust kasutama. Veebileht www.vitalfields.com on kasutav nii eesti- kui ka inglisekeelsena,” lisas Rand.

Sel ja järgnevatel aastal keskendub ettevõte teenustevaliku laiendamisele ning uutele turgudele sisenemisele. Sellel eesmärgil kasutatakse ka veerand miljoni euro suurust lisainvesteeringut, mille taga on investeerimisfirmad Wiser Financial Advisors OÜ, Arvi Tavast valduse OÜ ja Arengufondi riskikapitali valitseja AS SmartCap oma uue fondiga Early Fund II.

SmartCapi juhatuse liikme Heidi Kakko sõnul on VitalFields esimene positiivne näide Startup Wise Guys kiirendis osalenud ettevõttest, kes pärast programmi läbimist kaasab investoritelt edukalt lisaraha tegevuse laiendamiseks. “Me otsime aktiivselt varajases arengufaasis unikaalse ärimudeliga turge vallutavaid ettevõtteid, kelle edule kaasa aidata. VitalFields’is on ühendatud tubli meeskond ja potentsiaalselt suure turu raputamise võimalus. Seekord on uut investeeringut tehes hea meel ka uute lisanduvate äriinglitest investorite üle,” lisas Kakko.    

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755