Autor: Indrek Kald • 23. november 2012
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Laenuportaal muutis andmekaitse nõudel tingimusi

Andmekaitse inspektsioon lõpetas järelevalvemenetluse seoses laenuvahendusportaaliga pangalaen.ee, soovitades muuta kasutustingimusi.

Soovitusi tehti seoses isikuandmete töötlemise ja otseturustusteadete saatmiste tingimustega. Nüüdseks on ettevõte varasemad vajakajäämised kõrvaldanud, teatas inspektsioon (AKI).

Isikuandmete sisestamisel internetti soovitab AKI olla uudishimulik oma andmete edasise saatuse osas. Enne, kui oma andmed edastada, tasub uurida, kelleni need jõuavad ja mis nendega edasi tehakse, teatas inspektsioon.

Ühtlasi juhib AKI ettevõtjate tähelepanu, et teenuse tüüptingimustes tuleb selgelt näidata, kellele ja millisel eesmärgil andmeid edastatakse. Kasutajatingimuste hulgas ei tohi olla inimese eest juba ära otsustatud, et ta nõustub saama ettevõttelt reklaampakkumisi. Otseturustusega nõustumine peab olema inimese vaba valik.

Andmekaitse inspektsioon alustas järelevalvemenetluse laenuvahendusportaali pidaja suhtes 17. oktoobril, hindamaks isikuandmete töötlemise seaduslikkust.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755