Goldmani aktsia kukkus 20%, Hewlett-Packard 79%

Nasdaq tühistas eile kauplemistehingud üheksa ettevõtte aktsiaga, sealhulgas ka Goldman Sachs, Sprint ja Hewlett-Packard, mis olid tehnilise vea tõttu suure kukkumise päeva alguses läbi teinud, kirjutas Bloomberg. 

Eilse USA börsipäeva alguses langes Goldman Sachsi aktsia 20%, Hewlett-Packardi aktsia 79% ning Sprint 50%. Nasdaqi sõnul leidis viga aset minut enne börsi avanemist.

„Ma poleks olnud rahul kui need ekslikud tehingud oleksid valla päästnud stop-loss orderid, mida mul õnneks ühtegi ei olnud,” ütles Cabrera Capital Marketsi börsimaakler Larry Peruzzi. „Kahjuks leiavad selliseid eksimused liiga tihti aset.”

Mure elektroonilise kauplemise pärast on sel aastal kasvanud, kui vigane süsteem põhjustas Knight Capitalile poole miljardi dollari suuruse kahjumi ning ajas firma peaaegu pankrotti. Ühtlasi peab ka Nasdaq läbirääkimisi USA väärtpaberi- ja börsikomiteega (SEC), et maksta Facebooki IPOs kannatanud maakleritele 62 miljonit dollarit kompensatsiooni.

Nasdaqi esindaja Wayne Lee ei nõustunud eilse juhtumiga seotud üksikasju kommenteerima. 

Osale arutelus

  • Rainer Saad

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi ITuudiseid sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Valdkonna töökuulutused

OG ELEKTRA AS otsib IT KASUTAJATOE KONSULTANTI

OG Elektra AS

29. detsember 2018

Arvamused

Teabevara