Politsei hoiatab: liikvel kahtlased lotovõidu SMSid

Viimastel nädalatel on paljud saanud SMSe, millega teavitatakse väidetavast lotovõidust. Politsei soovitab neid teateid ignoreerida.  

Paari-kolme nädala jooksul on politseile teada antud üle kolmekümne juhtumi kohta, kus inimestele, kes ei ole enda teada ühelgi loosimisel osalenud, on välismaa suunakoodiga numbrilt tulnud telefoni sõnum lotovõidu kohta ning palutakse ühendust võtta.

Seni ei ole politseile teada ühtki juhtumit, kus keegi oleks sellele sõnumile ka vastanud ja kahju kandnud. On ebaselge, kuidas täpselt võimalikud petturid sõnumile vastajaid petta üritavad, samuti ei ole praegu teada, kust said sõnumi saatjad adressaatide telefoninumbreid, vahendab Põhja prefektuur.

„Tegemist on tõenäoliselt nn nigeeria kirjade tüüpi skeemiga, mille eesmärk on saada inimestega kontakti, et neilt siis suure kasumi lubadustega raha välja petta,“ ütles Põhja prefektuuri majanduskuritegude talituse juht Roger Kumm. „Samuti on võimalik, et inimesi proovitakse suunata tasulistele numbritele helistama.“

Kummi sõnul on igal juhul kõige õigem neid sõnumeid ignoreerida. „Kui te ikka ei ole lotol osalenud, siis te ei saa ka lotovõitu saada,“ ütles Kumm.

Osale arutelus

  • Ave Lepik

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi ITuudiseid sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Valdkonna töökuulutused

Arvamused

Teabevara