NY Times sattus Hiina häkkerite rünnaku alla

Ajalehe New York Timesi (NYT) sõnul on neid viimase nelja kuu jooksul rünnanud Hiina häkkerid, kes üritasid varastada reporterite salasõnu ja otsinud faile, mis puudutavad Hiina jõukamate perekondade vara.

Turvaekspertide sõnul kasutasid häkkerid samasugust taktikat nagu varasemate Hiinast tulnud rünnakute ajal. Esimesed rünnakud NYT vastu algasid eelmise aasta septembris, kui leht kirjutas Hiina peaministri Wen Jiabao perekonna kätte kogunenud suurest varandusest.

Varjamaks oma päritolu, kasutasid hiinlased USA ülikoolide arvutisüsteeme.

NYT sõnul ei varastatud töötajate ja klientide andmeid ning väljaande võrgulehte ei üritatud sulgeda.

Osale arutelus

  • Rainer Saad

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi ITuudiseid sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Valdkonna töökuulutused

Arvamused

Teabevara