Euroopa telekomid hädas väiksemate arvetega

Euroopa mobiilsideoperaatorid langevad ühe kaugemale oma USA rivaalidest teenustasude tõstmisel, kuna juurutatakse kiiremaid teenuseid, kuid hinnakärped Prantsusmaal ja Suurbritannias viitavad, et klientide arved vähenevad edasi.

Deutsche Telekomi Suurbritannia mobiilsideoperaator EE ja Prantsuse France Telecom kärpisid jaanuaris tasusid oma kiireimas neljanda põlvkonna võrgus. Vivendi SFR üksus kärpis Prantsusmaal pakettide hindu kuni 25 protsenti. Saksamaa 4G turul on Vodafone Group kärpinud oma kalleimate pakettide tasusid.

Allahindlused viitavad, et mobiilsideoperaatorid loobuvad lootusest, et Euroopa tarbijad maksavad rohkem kiiremate muusika allalaadimiste, YouTube'i videode ja muu andmerohke sisu eest, vahendab Bloomberg.

"Euroopa telekomid on deflatsioonilised," ütles Natixise telekomianalüütik Benoit Maynard. "Me ei ole kunagi näinud kasutaja kohta tulu kasvu ühelgi peamisel Euroopa turul pikemalt kui kvartal või kaks. 4G ei muuda suurt midagi."

Olles maadelnud aastaid langevate mobiilsidepakettide hindadega lootsid Euroopa telekomide juhid, et 4G aitab kasvatada tarbijate mobiilsidearved USA omade tasemele. "Ülereguleeritus ja karm konkurents on muutnud selle eesmärgi saavutamise keerulisemaks,“ ütles Maynard.

USAs on kasvanud keskmine mobiilsidearve ligi 50 dollarile kuus viie aasta taguselt 41 dollarilt. Samal ajal on Sanford C. Bernsteini hinnangul kukkunud Euroopa keskmine arve 41 dollarilt 32 dollarile.

Kuigi nutitelefonide tõttu on mobiilside liiklus kasvanud eksponentsiaalselt, peavad telekomid investeerima suuremasse võimsustesse, kuid täiendav liiklus ei kajastu tuludes.

"Operaatoritel on raskusi nõuda tulevikus klientidelt preemiat 4G teenustelt, kuna nad ei küsi reaalselt preemiat täna 3G teenuste eest," ütles S&P Capital IQ analüütik James Crawshaw. Euroopas on tarbijad näidanud, et nad ei maksa rohkem suuremate kiiruste eest, kuid nad on valmis hääletama jalaga, kui seda neile ei pakuta.

Osale arutelus

  • Romet Kreek

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi ITuudiseid sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Valdkonna töökuulutused

CREDITINFO ESTONIA is looking for a PYTHON DEVELOPER

Creditinfo Eesti AS

05. oktoober 2018

REGIONAALHAIGLA IT teenistus otsib HELPDESKI IT-SPETSIALISTI

Põhja-Eesti Regionaalhaigla SA

07. oktoober 2018

Teabevara