Tele2 kasvatas kliendiarvu, käivet ja kasumit

Tele2-e konsolideeritud käive kasvas mullu 2011. aastaga võrreldes 6,1 protsenti 101,8 miljoni euroni ning ärikasum enne kulumit (EBITDA) 4,4 protsenti 27,1 miljonini. Ettevõtte kliendiarv suurenes 2012. aastal 13 500 inimese võrra 511 000-ni.

Tele2 Eesti finantsjuhi Argo Virkebau sõnul mõjutasid ettevõtte 2012. aasta majandustulemusi positiivselt mobiilse interneti 128-protsendiline kasv ning seadmemüügi suurenemine pea kolmandiku võrra.

“2012. aastal mõjutas telekomiturgu tugev hinnakonkurents ning Tele2 jätkab valitud strateegiaga pakkuda turu parimat hinda,” ütles Virkebau ja lisas, et Tele2 langetas keskmiselt väljuva kõne maksumust aastaga ligi 30 protsenti ja ning hoidis ülekaalukalt hinnaliidri kuvandit.

Argo Virkebau sõnul hinnavõitlus jätkub ka 2013. aastal ning sektori käibeid vähendavad lisaks kahanevad sidumistasud ning rahvusvaheliste roaming-tariifide regulatsiooni muudatused.

Tele2 investeeris mullu 2011. aastaga samas mahus. 2012nda olulisemad investeeringud olid Televõrgu ASi omandamine ning kogu raadiovõrgu ja keskseadmete uuendamise alustamine. Samuti käivitas ettevõte oma 4G võrgu.  “Jätkame tänavu hoogsalt 4G võrgu väljaehitamisega linnades üle Eesti,” ütles Virkebau.

 

Osale arutelus

  • Marek Mühlberg

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi ITuudiseid sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Valdkonna töökuulutused

Arvamused

Teabevara