Uus PlayStation võib seista silmitsi vanade probleemidega

Sony korraldab 20. veebruaril New Yorgis meediaürituse, millelt oodatakse järgmise videomängude konsooli PlayStation 4 turvustamist.

Kui spekulatsioonid peavad paika, annaks see Sonyle eelise Microsofti ees, kes pole veel enda uut Xboxi esitlenud, kuid väidetavalt peaks see toimuma juunis, kirjutas The Tell.

Eelmisel aastal langes videomängude müük 22% ning selles süüdistatakse vananenud konsoolide tsüklit.

"Praeguses müügilanguses on süüdi vananenud konsoolide elutsükkel," ütles videomängude tootja Electronic Artsi juht Blake Jorgensen, kes küll ei saanud kommenteerida uute konsoolide tulekut. Ta lisas: "kõik teavad, et uued konsoolid tulevad."

Alates 2008. aastast, kui Apple tõi turule enda App Store'i, on videomängudelt saadav tulu hakanud langema. Seda sellepärast, et iPod Touch ja iPhone on muutunud väga populaarseteks ning App Store'ist saab mänge alla laadida vaid ühe dollariga.

Seetõttu on järgmise põlvkonna konsoolide väljavaade ebaselge. Näiteks Nintendo tõi eelmise aasta novembris turule enda konsooli Wii U, kuid kolme miljoni müüdud konsooliga valmistas selle müük tugeva pettumuse.

Osale arutelus

  • Rainer Saad

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi ITuudiseid sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Valdkonna töökuulutused

Arvamused

Teabevara